ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Προσφέρουμε πρόσβαση σε καθαρά ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη
H εκτεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα δυσκόλεψε τη ζωή χιλιάδων οικογενειών οι οποίες, δεν είχαν πια τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες, λόγω του κόστους ηλεκτρισμού και νερού, χάνοντας την έτσι την πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό. Το SKIP, με στόχο να βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, δημιούργησε, το 2016, το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP: Ένα πρόγραμμα δωρεάν πλύσεων για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας.

Επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος σήμερα ενισχύει 25.000 κατοίκους της Αθήνας, προσφέροντας σε οικογένειες με μειωμένους πόρους τη δυνατότητα να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους δωρεάν.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP λειτουργεί σε καθημερινή βάση πραγματοποιώντας, κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις του εξοπλισμένες με όλες τις απαραίτητες προμήθειες – απορρυπαντικά ρούχων, μαλακτικά - για την κάλυψη των αναγκών των καθημερινών πλύσεων. Αυτή η πρωτοβουλία στάθηκε το έναυσμα για να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες δράσεις δίπλα στους συνανθρώπους μας.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP δίπλα στους κατοίκους στη Μάνδρα και το Μάτι
Η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP προσέφερε στήριξη στους κατοίκους της Μάνδρας στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα των πληγέντων, κάτι που για πολλά νοικοκυριά ήταν αδύνατο, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί.
Αλλά, και τον Ιούλιο του 2018 μετά από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής, βρέθηκε στην περιοχή ώστε να παρέχει
τη δυνατότητα σε όσους είχαν ανάγκη να παραλάβουν τα ρούχα τους καθαρά και στεγνά.
Μέχρι σήμερα, το Κοινωνικό πλυντήριο Skip μετρά
2 χρόνια προσφοράς, 800 τόνους καθαρά ρούχα
και συνεχίζουμε...!